Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Полезно

Болката се облекчава с Омега-3

болки във врата и гърба

В последните години постоянно се изобретяват все по-нови и нови лекарства за болки във врата и гърба. Със сигурност съществува и друг, природосъобразен и по-ефективен начин за облекчаване на този дискомфорт. Може би чрез използване на Омега-3 мастни киселини?

Възпаления и Омега-3

Възпаления и Омега-3

Въпреки, че мазнините често се третират като низша храна, не всички мазнини са лоши. Нашето тяло се нуждае от мазнини за определени важни функции, като изолация или регулирането на телесната температура и като източник на енергия. Омега-3 мастните киселини са вид полиненаситени мазнини.

Омега-3 за контрол на кръвната захар

Омега-3 кръвна захар

Проучване, проведено още през 1999 г.  и публикувано в "International Journal of Circumpolar Health" установява, че когато ескимосите започват да приемат традиционните западни хранителни навици с ниско съдържание на Омега-3 в диетата, започват да страдат повече от диабет.

Стави. Омега 3 за болки в ставите.

Омега 3 за болки в ставите.

Има много начини и лекарства за облекчаване на ставни болки. Омега-3 мастните киселини се оказват много по-ефективни дори от лекарствата.

Да обърнем специално внимание на полизахаридите в Годжи. Има защо.

полизахаридите в Годжи

Казват, че едва ли има друго растение на земята, което да може да вирее при толкова стресови условия, колкото Годжи. Затова не е учудващо, когато учените установяват, че това малко плодче е пълно догоре с високо биоактивни полизахариди.

Легендите за Годжи

Легендите за Годжи

Случило се в богатите години на китайската династия Тан. Пътуващи от Запад търговци срещнали млада девойка, която ругаела и удряла немощен старец. Търговците скочили да помогнат на стареца, възмутени от младото момиче. Каква била почудата им, когато чули следното: „Не се намесвайте!

Лечение на депресия с Омега - 3

Лечение на депресия с Омега - 3

Окуражаващи резултати от най-голямото клинично проучване.

Приемането на Омега-3 добавки е ефективно сред пациентите с тежка депресия, които нямат тревожни разстройства, според проучване, осъществено от Центъра за изследвания към Монреалския университет.

Грижа за косата и ноктите с ленено масло

Грижа за косата и ноктите

Лененото масло е богат източник на Омега-3 мастни киселини – есенциални и здравословни мазнини. Диета, съдържаща тези здравословни мазнини, е важна за да са здрави косата, ноктите и кожата.

Омега 3 при случай на инфаркт

инфаркт Омега 3

Според изследване на Националния институт за здраве и клинични постижения (Ница) десетки хиляди жертви на инфаркт следва да консумират завишени количества Омега-3 мастни киселини. Медиците препоръчват този период да продължи минимум четири години, за предотвратяване на втора атака.

Омега 3 мастните киселини ускоряват метаболизма

Омега 3 мастните киселини ускоряват метаболизма

Известни със своите ползи за здравето на сърцето, Омега-3 мастните киселини са основни хранителни вещества, необходими на организма и трябва да бъдат включени във всяка диета.

Страници