Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

KOLYMVARI PDO - Зехтин екстра върджин

Рейтинг: 
Средно: 4.8 (4 votes)
Разфасовка: 
1 литър

Kolymvari Extra Virgin PDO е висококачествен зехтин със защитено наименование за произход от района на Колимвари - регион Ханя, Крит, Гърция.

Произвежда се от маслиновите насаждения на фамилия Михелакис. Маслините, сорт коронейки, се берат единствено ръчно по традиционен метод за оптимално запазване на качеството и вкуса. Събраните плодове се подлагат на механично студено пресоване, за да се получи този висок клас зехтин. Kolymvari Extra Virgin PDO притежава мек и естествен плодов вкус, идеален за салати, паста или гриловани зеленчуци.

Високо качество

Уникален продукт със златистозелен оттенък, плодов аромат и мек вкус от прясно откъснати маслини. Пресоването на плодовете се извършва максимално бързо след брането по механичен път под стриктен контрол и при ниска температура (до 27°С ).

Продукт със защитено наименование за произход.

Ползи за здравето

Зехтинът, който е в основата на прочутата Средиземноморска диета, но и все по-налагаща се част от ежедневното ни хранене, е основната съставка, за да си осигурим пълноценен и здравословен начин на живот. Мононенаситените мастни киселини, които съдържа, са доказали способността си да предпазват от сърдечни заболявания, като намаляват „лошия” и увеличават „добрия” холестерол. Освен това, проучванията показват, че зехтинът може да предпазва от диабет, тъй като помага в регулацията на нивата на кръвна захар, за разлика от наситените мазнини например.

Зехтинът е превъзходен източник на мастноразтворимите витамини A, D, K, E и полифеноли, които играят предпазваща роля за някои видове рак (на гърдата, дебелото черво, простатата и др.). Антиоксидантната им  активност забавя стареенето на клетките и увеличава цикъла им на живот, спомага за по-доброто функциониране на храносмилателната система и подобрява състоянието на кожата. Хранителните вещества в зехтина играят ключова роля при развитието на плода по време на бременност и дефицитът им може да окаже негативен ефект.

Зехтинът подобрява костната калцификация  и играе важна роля в периода на растеж и за превенция на остеопорозата.

Това са само малка част от ползотворните влияния на зехтина, заслужил си неслучайно определението „еликсира на живота, здравето и дълголетието”.

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини принадлежат към „добрите” полиненаситени мастни киселини, наричани още есенциални или незаменими, защото не се синтезират от нашето тяло, а трябва да се набавят от храната. В редица изследвания Омега-3 мастните киселини  са доказали ползотворното си влияние върху човешкото тяло.

Полезни са за сърдечното здраве. Редуцират риска от образуване на тромби и от инфаркт, от неравномерен сърдечен ритъм, високо кръвно налягане и внезапна смърт.

Редуцират нивата на триглицериди в плазмата и увеличават нивата на „добрия” холестерол.

Допринасят за здравословното развитие на нервната система, очите и мозъка на човешкия плод.

Спомагат при отслабване, нормализират метаболизма и намаляват чувството на глад.

Редуцират болката и възпаленията при състояния като ревматоиден артрит.

Подобряват паметта и мозъчното здраве и са полезни при депресия.

Официален вносител : Чарли ЕООД

Производител: Kolympari S.A. Гърция