Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Факти

Какво представляват "Oмега-3" и "Oмега-6" мастните киселини?

Oмега-3 и Омега-6 са семейство есенциални мастни киселини, които са необходими за производството на локални хормони, които контролират  функциите на органите в цялото ни тяло.  Омега-6 мазнините имат склонността да поддържат възпалителните процеси в организма, а Омега-3 имат противовъзпалителен ефект.  Ние трябва да приемаме балансирано количество Омега-6 и Омега-3 мастни киселини за оптимално здраве. Есенциалните мастни киселини включват Омега-6 киселините, (които се съдържат в повечето растителни масла и животински продукти от домашни животни, хранени с житни култури, а Омега-3 се съдържат в маслото от ленено семе, океанската риба,  дивеча, в месото от домашни животни, хранени със зелени растения, както и в рибеното масло). Повечето хора консумират прекалено голямо количество Омега-6 мазнини и недостатъчно количество Омега-3. Затова е необходимо да се намали приема на източниците на Омега-6 и да се увеличи приема на източниците на Омега-3.


Колко време мога да приемам хранителните добавки и трябва ли да правя „почивка”?

Не случайно есенциалните мастни киселини и по-специално омега-3 киселините са наричани и „витамин F”. Също като познатите ни витамини, тези мастни киселини могат да се приемат единствено чрез храната, която консумираме. Т.е. телата ни не могат сами да ги произвеждат. В същото време Омега киселините играят важна роля в почти всички физиологични процеси и органи. Приемането на всяка отделна добавка в указаните дневни количества не би могло да доведе до предозиране или нужда от спиране за известно време. Идеята е, че чрез тези натурални източници много по-лесно бихте балансирали важното съотношение Омега-3:Омега-6. Както споменахме, бихте могли да третирате тези натурални храни и като вашата ежедневна доза витамини за енергия и добро здравословно състояние.


Каква е разликата между Borage Oil и Evening Primrose Oil?

И двете са богат източник на Омега-6 есенциалната мастна киселина – гама-линоленова киселина. Маслото от пореч / Borage Oil / е особено ценно за хора с различни кожни проблеми. От десетилетия жените използват маслото от вечерна иглика / Evening Primrose Oil/ за избягване на дискомфорта при предменструален синдром.


Защо може да има разлика в оттенъка на цвета на маслото при различните опаковки?

При предлаганите продукти категорично не може да има третиране на маслото и промяна на натуралното му състояние. Разликата в цветовите оттенъци или вкуса през годината зависи от сортовете и разнообразието на семената, които се използват за всяка партида, от сезона, условията на растеж и т.н. Промяната, която може да възникне от партида до партида, е провокирана единствено от природните условия.


Каква е препоръчителната дозировка ленено масло за възрастни и деца?

Препоръките, давани най-често от специалистите по хранене, са дневно около 4-5 грама от маслото на всеки 45 килограма телесно тегло за възрастни. За деца препоръката е дневно по 1-2 грама на всеки 15 килограма телесно тегло.


Трябва ли да съхранявам капсулите в хладилник?

Капсулите не се нуждаят от охлаждане или замразяване. Можете да ги съхранявате в кухненския шкаф или на полицата и те ще запазят своите качества и действие напълно до изтичане на срока на годност, посочен на опаковката.


За кого е полезно лененото масло?

Тъй като лененото масло съдържа двете най-важни есенциални мазнини, необходими за оптимално здраве, на практика всеки един може да го приема. Есенциалните мазнини са свързани директно с много жизненоважни биологични функции. Недостигът на тези мазнини в храненето ни е свързан с голям брой заболявания и усложнения на здравето.


Кои са ранните белези на недостига на есенциалните мастни киселини?

 • умора и липса на издръжливост
 • суха кожа, чупливи нокти, суха коса
 • сухи лигавици
 • нарушено храносмилане
 • запек
 • слаб имунитет
 • депресия
 • разсеяност и забравяне
 • високо кръвно налягане
 • хроничен артрит
 • сърдечно-съдовите увреждания

Ще превиша ли количеството на Омега-3, ако приемам маслото от ленено семе?

Тъй като повечето хора поглъщат Омега-6 много повече от необходимото количество всеки ден, то в такъв случай е важно да се приемат достатъчно Омега-3 и да се намали външното приемане на Омега-6. 


Ще напълнея ли като приемам тези есенциални мастни киселини?

От всички полиненаситени мастни киселини в човешкото хранене Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в лененото и рибеното масло,  оставят съвсем незначително количество мазнини в тялото. На практика тези мастни киселини повишават метаболизма и изгарянето на нежеланите телесни мазнини. Това е причината, поради която много известни  инструктори и треньори препоръчват лененото и рибеното масло като източници на енергия, които в никакъв случай няма да добавят нежелана телесна мазнина.


Вземам лекарства. Ще попречи ли лененото масло на действието им?

Във връзка с лекарствените средства, които приемате, е важно да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт относно намерението Ви да вземате лененото масло и  да ги уведомите за това, че възнамерявате да използвате лененото масло като част от ежедневното Ви хранене с цел да си набавите така важните за организма Ви есенциални мазнини.


Безопасно ли е лененото масло по време на бременност?

Моля, консултирайте се с Вашия лекар винаги, когато решите да преминете към нов, по-здравословен режим или чувствително да промените или да добавите нови съставки към вашата диета добавки, особено при бременност. Така ще бъдете спокойни, а специалистът ще ви препоръча качествените добавки.


Кои организации сертифицират Вашите продукти и гарантират чистият им органичен произход?

Quality Assurance International или Международната организация за гарантирано качество сертифицира нашите продукти.


Всички ли Ваши продукти не съдържат глутен?

Да, абсолютно всички продукти не съдържат глутен.


Как може да бъде гарантирано, че рибеното масло е от винаги пресен улов?

Рибеното масло от винаги пресен улов отговаря на всички публикации и монографии на Съвета за отговорно хранене CRN (Council for Responsible Nutrition). CRN е най-влиятелната търговска асоциация на Америка, базирана във Вашингтон, която представлява снабдителите и производителите в индустрията на хранителните добавки.

Нашите продукти съответстват на изискванията на GISSI – световноизвестната Италианска академична група за изследване на инфаркта на миокарда. Това представляват вече наложени стандарти за оптимално дозиране, съобразено със силата на действие и ежедневните потребности на организма.

Нашите рибени масла са ултра пречистени и предпазени от външни влияния, което гарантира оптимално усвояване. Тук трябва да добавим, че те се препоръчват от водещи специалисти и лекари.


Съдържат ли се някакви обикновени алергени в рибеното масло от пресен улов?

Рибеното масло от пресен улов не съдържа глутен, мая, млечни деривати, изкуствени оцветители или аромати.

Съдържа естествен витамин Е, извлечен от пречистена соя.


Какво отличава натуралното рибено масло от останалите?

Рибеното масло е извлечено и пречистено по високотехнологичен и екологичен начин, без използване на каквито и да е химически разтворители. На практика, то има същия състав от мастни киселини, както в живата риба.