Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

ОМЕГА -3, сърдечно-съдови заболявания и деменция

Рейтинг: 
Няма рейтинг
ОМЕГА -3, деменция

Изследване, публикувано в списание Nutrition, показва, че омега-3 мастните киселини, съдържащи се в рибата и натуралните храни като лененото семе и ядките, могат да понижат нивото на опасния хомоцистеин – аминокиселина, свързана с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания и деменция.

Прегледът на данните от 11 проучвания, включващи над 720 участници,  установява, че добавянето на Омега-3 храни или хранителни добавки към диетата значително понижава нивата на плазмения хомоцистеин.

Хомоцистеинът е известен атерогенен маркер, който допринася за повишен риск от сърдечни заболявания и инфаркт и в последните години се свързва с развитието на болестта на Алцхаймер и деменцията.

Въз основа на убедителни доказателства, предоставени от това проучване и от обема на научните изследвания през последните десет години, повечето загрижени за здравето си хора би трябвало да включват Омега-3 мастни киселини в диетата си за намаляване на рисковите фактори  за хронични заболявания.

Високите нива на хомоцистеин са свързвани с повишения риск от сърдечно-съдови заболявания, тъй като наблюдението е, че децата с повишени нива на аминокиселината са с опасно повишен риск от сърдечно-съдови заболявания в ранна възраст.

Резултатът от проучването представя доказателства, че Омега-3 ефективно намаляват нивата на хомоцистеин като деактивират ензима, който е необходим за образуването на опасната аминокиселина.

Омега-3 мастните киселини също така подобряват и съдовата функция чрез подобряване на LDL и HDL холестеролното съотношение.

Омега-3 доказано намаляват риска от тромбози (кръвни съсиреци), понижавайки кръвното налягане и сърдечната честота при пациенти с висок риск от сърдечно-съдови заболявания.
Изследователи, публикуващи в списание „Neuroscience”, откриват, че Омега-3 повишават нивата на специфичен протеин (LR11), който помага да се разтвори естествено натрупаната плака в мозъка, преди да успее да наруши нормалните електрически и невротрансмитерни функции.

Учените смятат, че Омега-3 е естествена и натурална добавка, която може да спомогне за намаляване на риска от развитие на това тежко заболяване, особено ако се консумира от най-ранна възраст.

Не е изненадващо за практикуващите природна медицина, че  Омега-3 мастните киселини подобряват здравето и драстично намаляват риска от хронични заболявания.

Омега-3 мастните киселини са били неразделна част от човешката диета за безброй много поколения и са включени в структурите на клетъчната стена по цялото тяло.

Омега-3, за съжаление, са били изместени от обичайното ни хранене за сметка на Омега-6 мастните киселини, които водят до системни възпаления и заболявания.

Експертите от публикувания анализ установяват, че 2 до 6 грама  Омега-3 мастни киселини консумирани ежедневно предоставят важна подкрепа за оптимално здраве и намаляване на хроничните заболявания.