Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Омега 3 при случай на инфаркт

Рейтинг: 
Няма рейтинг
инфаркт Омега 3

Според изследване на Националния институт за здраве и клинични постижения (Ница) десетки хиляди жертви на инфаркт следва да консумират завишени количества Омега-3 мастни киселини. Медиците препоръчват този период да продължи минимум четири години, за предотвратяване на втора атака.

Предишни изследвания показват, че яденето на мазна риба или приемате на хранителни добавки с ленено масло имат редица ползи за здравето, включително намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт, както и по-добро функциониране на имунната система.

Клинично изпитване с дневни дози от 1 грам силно концентрирани Омега-3 в рамките на три месеца след сърдечен удар показва намаляване на риска от внезапна смърт с 45 на сто.

Препоръката, публикувана от Националния институт за здраве и клинични постижения (Ница), е част от широкообхватни консултации, предназначени за намаляване на рисковете от вторична атака сред 160,000 души, които получават инфаркт всяка година.

На пациентите се препоръчва да следват средиземноморска диета с високо съдържание на плодове, зеленчуци, зърнени храни, зехтин и риба.

Omega 3 мастните киселини играят ключова роля в поддържане на структурата на клетъчните мембрани и са важни в регулирането на съсирването на кръвта, телесната температура, кръвното налягане  и имунната система.