Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Омега 3 мастните киселини ускоряват метаболизма

Рейтинг: 
Няма рейтинг
Омега 3 мастните киселини ускоряват метаболизма

Известни със своите ползи за здравето на сърцето, Омега-3 мастните киселини са основни хранителни вещества, необходими на организма и трябва да бъдат включени във всяка диета. Консумацията на омега-3 мастни киселини може да помогне за намаляване на възпаленията, по-ниско съдържание на мазнини и холестерол в кръвта, за предотвратяване на затлъстяването, подобряване на реакцията на организма към инсулина и за ускоряване на метаболизма.

Метаболизъм

Терминът "метаболизъм” се отнася до набор от химични реакции в организма, при които клетките химически трансформират хранителните мазнини, въглехидрати и протеини в използваема енергия.

Омега-3 ускорява метаболизма

Според Националния институт по здравеопазване, САЩ, Омега-3 мастните киселини са здравословни мазнини, които изпращат "Аз съм пълен" сигнали към мозъка и слагат край на сигналите за чувство глад.

Освен това, проучване, направено от Медицинския център на Университета в Канзас, разкрива, че приемът на хранителни източници, които са богати на омега-3 мастни киселини, влияние пряко върху метаболизма. Освен това редовната консумация на Омега-3 мастни киселини намалява риска от наднормено тегло и стимулира секрецията на лептин - хормон, който помага да се регулира обмяната на веществата.