Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Незаменимите мастни киселини. Мастни киселини богати на Омега-3

Рейтинг: 
Средно: 5 (1)
Мастни киселини богати на Омега-3

Последните изследвания показват, че сърдечно-съдовите заболявания са основната причина за смъртните случаи по целия свят, убивайки един човек на всеки 34 секунди или повече от 2500 души на ден само в САЩ.

Храната, която ядем, особено храните, които съдържат незаменими мастни киселини, могат да окажат съществена помощ, за да се извърви пътят към контролирането на тези заболявания.

Сърдечно-съдови заболявания и есенциални мастни киселини:

Днес 70 милиона американци страдат от различни състояния, отнасящи се до сърдечно-съдовите заболявания, като високо кръвно налягане, инсулт, сърдечни удари, вродени сърдечни заболявания и т.н. Затлъстяването и диабетът също са от основните фактори при риска от тези заболявания. Научните изследвания установяват, че диетата и сърдечно-съдовите заболявания имат много висока връзка. Диета с високо съдържание на холестерол в резултат на високи нива на мазнини в кръвта, наречени триглицериди, и ниски нива на "добрия" HDL холестерол (липопротеин с висока плътност) усложнява проблема. Това може да бъде избегнато чрез включване на добри мазнини в диетата и по-специално - есенциални мастни киселини.

Тези мастни киселини са от жизненоважно значение за поддържане на живота.  Трябва да си ги набавим отвън, чрез храната, защото тялото ни не може да ги синтезира само. Те са важна добавка, за да си осигурим една балансирана диета и  обикновено присъстват в растителните мазнини и някои видове риба. Незаменимите мастни киселини са основно три типа: Омега-3, Омега-6 и Омега-9. Изследвания показват, че приемът специално на Омега-3 мастни киселини от растителни масла помага в 59% от случаите за намаление на риска от сърдечен удар.