Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Накратко за растението Годжи

Годжи или Лиций (лат. Lycium Barbarum, Lycium Chinense) е източноазиатско растение от семейство Solanacea. Родственик е на картофа, домата и чилито. Храстът расте до 3 метра височина, има много здрави корени и може да вирее стотици години, като издържа на всякакви температурни условия. Плодовете са оранжево–червени, имат лек кисело-сладък вкус. Консумират се и изсушени, както и като отвара.

Произходът му се свързва с Хималаите. Днес над 40% от производството му е съсредоточено по поречието на река Хуанхъ, Китай, а останалата част - в другите области на Китай, Индия и Непал.

И, въпреки че едва в началото на 21 век Годжи започва да придобива такава популярност, китайският, монголският и тибетският народ са го отглеждали още преди около приблизително 5 хиляди години.

Първата съществуваща Китайска медицинска книга, написана през 100 г. пр. н. е., му отделя специално внимание и посочва, че обогатява Ин (Ин-Ян), подхранва кръвта, тонизира бъбреците, овлажнява белите дробове. В друга класическа китайска книга “Билки и лечение с храни” се казва, че Годжи “укрепва мускулите и сухожилията, предпазва от настинки и води до дълголетие.”