Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Лечение на депресия с Омега - 3

Рейтинг: 
Няма рейтинг
Лечение на депресия с Омега - 3

Окуражаващи резултати от най-голямото клинично проучване.

Приемането на Омега-3 добавки е ефективно сред пациентите с тежка депресия, които нямат тревожни разстройства, според проучване, осъществено от Центъра за изследвания към Монреалския университет.

Това е най-голямото изследване, провеждано някога, за оценка на ефикасността на Омега-3 при лечение на тежка депресия.

Оказва се, че ефикасността, специално при пациентите, които нямат придружаващо тревожно разстройство, е сравнима с тази, която обикновено се наблюдава при лечение с конвенционалните антидепресанти.

В продължение на четири месеца 432 мъже и жени с депресия са наети, за да вземат участие в това рандомизирано, двойно-сляпо проучване (нито пациентите, нито изследователите са знаели, кои капсули приемат първите). В продължение на осем седмици половината от участниците приемат капсули с Омега-3. Другата половина приемат капсули плацебо, съдържащи слънчогледово масло.

Епидемиологични и невробиологични проучвания сочат, че относителният дефицит на Омега-3 мастни киселини може да предразположи лица към психични разстройства като депресия. Освен това, няколко предварителни клинични проучвания показват, че Омега-3 добавки могат да помогнат за намаляване на симптомите на депресия сред пациентите, които не успеят да отговорят на първоначалното лечение с антидепресанти.