Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Кръвно налягане. Омега 3 маслата и кръвно налягане.

Рейтинг: 
Няма рейтинг
Омега 3 маслата и кръвно налягане

Повишено кръвно налягане е един от основните рискови фактори за инфаркт или инсулт. Тъй като сърдечно-съдови заболявания и инсулти представляват над 40% от всички смъртни случаи в САЩ и Европа, е много важно да се запази кръвното налягане в нормални граници.

Освен намаляване на излишните килограми, за хората страдащи от високо кръвно налягане, може би най-важната хранителна препоръка е за увеличаване на потреблението на растителни храни в диетата. Предимно вегетарианска диета обикновено съдържа повече калий, сложни въглехидрати, фибри, калций, магнезий, витамин С и по-малко наситени мазнини и рафинирани въглехидрати.

Увеличаването на приема на Омега-3 мастни киселини също може да понижи кръвното налягане. Над 60 двойно-слепи проучвания са показали, че добавки с рибено масло или масло от ленено семе са много ефективни при понижаване на кръвното налягане. Лененото масло е по-добър избор за понижаване на кръвното налягане, особено когато се счита за ефективност на разходите.

Заедно с намаляване на приема на наситени мазнини, няколко грама ленено масло на ден би трябвало да доведат до спад както на систоличното и диастоличното налягане с над 9 mm Hg. Проучване установява, че за всеки абсолютен процент увеличение на съдържанието на алфа-линоленова киселина в тялото, се наблюдава спад от 5 mm Hg в систолично, диастоличното и средното кръвно налягане.

Лененото масло е:

  • превъзходна диетична добавка
  • богато на омега-3 мастни киселини
  • 100% студено пресовано ленено масло
  • биопродукт