Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Как ни действа приемът на Годжи?

1. Годжи е уникален адаптоген.

Адаптогените действат терапевтично върху човешкото тяло, укрепват организма и му помагат да се справи по-добре в стресови условия. Казано накратко – поддържат способността му за самоизцеление.

2. Вече не само древните китайци вярват, че този плод удължава живота.

Доказано е, че Годжи увеличава производството на хормона на растежа – един от най-важните за тялото ни. Установено е, че производството на този хормон намалява чувствително с годините. Например, 70-годишен човек произвежда едва 1/10 в сравнение с 20-годишен. А това, от своя страна, рязко намалява нивата на енергия в тялото. Освен това,като доказан мощен антиоксидант, Годжи подобрява имунната система и увеличава дълголетието.

3. Годжи е мощен антиоксидант.

Той пречиства организма от токсични вещества и подобрява активността на ензима супероксид дисмутаза (СОД) в тялото.
Той е първият антиоксидантен ензим в защитната система на всички организми, използващи кислород. Ефектът му е свързан с възстановяване на оксидант-антиоксидантния баланс на клетката. Това е необходимо, защото всяка клетка, която използва кислород за получаване на енергия, е подложена и на вредното му въздействие. Част от кислорода, който минава през дихателната верига, се превръща в т.нар. кислородни радикали. Те могат да увредят всички клетъчни компоненти – липиди, протеини, ДНК, РНК. Така, въпреки сериозната си антиоксидантна защитна система, клетките могат да попаднат в състояние на оксидативен стрес. Според много научни изследвания именно този стрес предизвиква трайно увреждане на части от клетките, което причинява най-различни хронични болести или възникването на тумори. Именно тук идва на помощ Годжи.

4. Годжи увеличава енергийните нива в тялото ни.

Подобрява функционирането на надбъбречните жлези, което увеличава издръжливостта и енергията ни.

5. Годжи контролира холестерола.

И този ефект се дължи на ензима супероксид дисмутаза (СОД), който е отговорен за контролиране на холестерола, а също така и на кръвното налягане.

6. Годжи подобрява зрението.

Той съдържа две хранителни вещества - зеаксантин и лутеин, които подобряват зрението, като защитават ретината от заболявания, свързани с възрастта - главно катаракта, дегенерация на макулата и диабетна ретинопатия.

7. Годжи осъществява „мониторинг” на жизненоважни органи Спомага за поддържане на нивото на кръвна захар, за функционирането на черния дроб и храносмилателната система и подобряването им. Доказано е, че плодовете детоксикират черния дроб и да го пазят от болести като хепатит В. Особено полезни са при възстановяване от заболявания като язва.

8. Годжи подобрява външния вид.

Мастните киселини в плода стимулират производството на колаген, който помага за придобиване на по-млада и добре хидратирана кожа.

9. Годжи увеличава сексуалното желание.

Приемът му увеличава производството на тестостерон. Почти всички секс тоници в Китай включват плодовете в състава си и днес. Годжи подобрява както сексуалното желание, така и издръжливостта. За силния афродизиак китайците имат поговорка: "Който отива в командировка, да не взима Годжи със себе си".

10. Годжи подобрява съня

Тъй като е богат източник на хранителни вещества като витамин В и магнезий, Годжи ни помага да се сдобием със здравословен сън. Докато витамин В облекчава депресивните настроения, магнезият намалява времето, необходимо ни да заспим.

11. Годжи може да окаже благоприятно въздействие при тумори и ракови заболявания.

В проучване, публикувано в китайски вестник за онкологични заболявания през 1994 г., се твърди, че 79 души, страдащи от рак, са отговорили положително на лечението след редовна консумация на Годжи. Изследвания в много лаборатории потвърждават антиоксидантните свойства на плодови екстракти от Годжи срещу растежа на раковите клетки.

12. Годжи подобрява метаболизма и намалява теглото

Годжи контролира нивата на кръвната захар и апетита. 21% от теглото му са фибри. А храните с високо съдържание на фибри запълват и контролират кръвната захар. Освен това съдържат и хром - минерал, който също помага в описания контрол. Хромът също може да помогне за запазване на чистата мускулна маса по време на загуба на тегло и за изгаряне на повече калории от мазнини. Той прави метаболизма по-ефективен и така предотвратява увеличаване на теглото.

Годжи плодове са богати на няколко хранителни вещества, които помагат за превръщане на храната в енергия, вместо да я съхранява като мазнина: витамин  В1, калций и минерали

Мускулестото и стегнато тяло изгаря храната като гориво, вместо да я съхранява под формата на мазнини. Когато сме млади, обилното производство на хормона на растежа ни помага да действаме по този начин. С напредване на възрастта и намаляващите доставки на растежен хормон се случва точно обратното – складираме все повече мазнини.

Две аминокиселини и калият в плодове Годжи карат телата ни да произвеждат повече хормон на растежа:

  •     L-аргинин: Изследванията показват, че тази аминокиселина стимулира значително по-високи нива на растежен хормон в кръвта.
  •     L-глутамин: В допълнение към насърчаване на производството на хормон на растежа, увеличава производството на чиста мускулна тъкан.
  •     Калий: този минерал е от съществено значение за нормалната функция на хипофизната жлеза, която произвежда растежен хормон.

Трудно е да се  изброи всичко, което прави Годжи за организма ни. Ето още състояния, които се повлияват от него: сърдечно-съдови заболявания; замаяност; умора и отпадналост; главоболие; диабет; шум в ушите; анемия; бъбречна недостатъчност; стерилитет; слабо производство на сперматозоиди; остеопороза; атеросклероза; болки в кръста и коленете; дефицити в паметта; белодробни проблеми; настинки; авитаминоза и др.