Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Да обърнем специално внимание на полизахаридите в Годжи. Има защо.

Рейтинг: 
Средно: 5 (1)
полизахаридите в Годжи

Казват, че едва ли има друго растение на земята, което да може да вирее при толкова стресови условия, колкото Годжи. Затова не е учудващо, когато учените установяват, че това малко плодче е пълно догоре с високо биоактивни полизахариди.

Биоактивните полизахариди са сложни въглехидрати, които са свързани с протеини. Произвеждат се от някои растения като изключително ефективен защитен механизъм срещу атаки, свързани с околната среда. Същите тези атаки, които често изпитват и телата ни. Когато ядем растения, богати на такива полизахариди, тези защитни реакции у нас се увеличават.

До преди години учените поставят всички полизахариди под общ знаменател с други въглехидрати като скорбяла и захари. Полезността им се схваща предимно като източник на енергия. Всичко това се променя, когато се открива, че някои видове полизахариди могат да доведат до сериозни и полезни промени за човешкия организъм.

В Goji учените откриват четири основни биоактивни полизахариди. Дават им специално име - Lycium Barbarum polysaccharides (от латинското Lycium Barbarum) или накратко LBP.  Четирите вида съответно са LBP1, LBP2, LBP3 и LBP4. Доказано е, че LBP са изключителни източници на основни захари за клетките (гликоконюганти) - рамноза, ксилоза, глюкоза, маноза, арабиноза и галактоза, които са необходими за правилната имунна функция и клетъчен обмен. В действителност, Годжи е  най-богатият  познат източник на гликонутриенти.

Изследванията категорично показват, че уникалните полизахариди, съдържащи се в Goji, действат в човешкото тяло, като пренасят и насочват клетъчната информация. Следователно, те командват и контролират много от системите за биохимична защита.

Полизахаридите на Годжи са в състояние да поддържат всички енергийни системи на тялото. Подхранват костния мозък и кожата. Счита се, че могат да достигнат и да действат в места, които са недостъпни за много лекарства. Те всъщност са течен кристал и енергетик в едно. Запазвайки кристалната си форма, полизахаридите генерират своя вътрешна енергия. Нещо, от което тялото ни се нуждае, за да бъдем наистина балансирани.