Цена на доставката - 5 лв. за цялата страна. За поръчки на стойност над 100 лв. - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА. ЗА ВЪПРОСИ: 0899 987 609

Грижа за косата и ноктите с ленено масло

Рейтинг: 
Средно: 5 (1)
Грижа за косата и ноктите

Лененото масло е богат източник на Омега-3 мастни киселини – есенциални и здравословни мазнини. Диета, съдържаща тези здравословни мазнини, е важна за да са здрави косата, ноктите и кожата. Повече от грима или дрехите, сияещата коса, здравите кожа и нокти са признак на добро здраве и естествена красота. Приемът на повече Омега-3 мастни киселини в диетата ни от източници като ленено масло може да помогне за подобряване на външния вид на косата, ноктите и кожата.

Според Медицинския център  на университета Мериленд, лененото семе съдържа фибри, 20% протеини, лигнани - растителен химикал, който може да имитира естроген, и Омега-3 мастна киселина, алфа-линоленова киселина, ALA. Омега-3 мастни киселини се открити лененото масло, в студеноводните риби, соята и някои ядки. Биологичният ефект на Омега-3 мастните киселини е да балансират противоположния ефект на Омега-6 мастни киселини, които са провъзпалителни. Въпреки това, според Медицинския център, повечето хора ядат повече от 25 пъти повече Омега-6 мазнини в сравнение с Омега-3. Приемът на Омега-3 мастни киселини е важен за балансиране на процеса на възпалението, реакцията на тялото към инфекции и наранявания. Омега-3 мастните киселини са важни за функциите на мозъка и кръвоносните съдове.

Качеството на косата и ноктите отразява качеството на вашата диета. Липсата на Омега-3 мастни киселини може да предизвика косата и ноктите трябва да бъдат сухи и чупливи. Освен това, нисък прием на Омега-3 мастни киселини може да доведе до устойчиви възпаления, което води до това кожата ви да е подпухнала. Една здравословна диета, включваща Омега-3, също може да намали бръчките и свързаните с възрастта кожни проблеми. Естрогенната активност на лена също може да помогне за подобряване на косата, ноктите и кожата.